Screwdriver

IMG_20150912_202021

Dagens oppvaskcocktail: Screwdriver.

Vodka og appelsinjuice. Isbiter. Selv om Screwdriver tilhører de klassiske cocktailene er dens øyeblikk som rekvisita for mondene livsnytere over. I stedet var det ned til det norske, hovedsaklig mindreårige folkedypet denne drinken til slutt havnet.

Screwdriver er norske 17-åringers Pjolter. Den har nok mistet noe av glansen til sine yngre etterkommere, deriblant Absolutt Battery og Vodka Red Bull. Men alle disse er del av en cocktailfamilie hvis vedvarende appell skyldes evnen til å transporterer alkohol friksjonsfritt inn i kroppen.

Når vi drakk denne cocktailen som unge, var det med en følelse av at den åpnet opp en portal inn til en annen verden, til en ny tid, til nye steder. Men selv om Screwdriverens hverdagslige og nøytrale ingredienser utvilsomt inneholder et forbigående element av karnevalisering av barndommens forstadsunivers, er denne cocktailen først og fremst et uttrykk for den senpubertale festkultens konserverende anerkjennelse av uungåeligheten i det habituset den eksisterer innenfor.

Screwdriver er en deprimerende oppvaskcocktail. Det er en cocktail som bedøver deg, samtidig som den hvisker inn i øret ditt: «Det finnes ingen vei ut herfra.»

Legg igjen et svar

XHTML: Du kan benytte disse taggene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>