Absint og Angostura

IMG_20150905_200040

Dagens oppvaskcocktail er Absint og Angostura.

Etter forrige ukes traurige Gimlet var oppdraget å gjenreise troen på cocktails. Etter å studert barskapinnholdet landet jeg på en blanding av Absint og vann blandet 1:1, ispedd litt Angostura og noen spiseskjeer brunt sukker rørt ut i vann. Denne cocktailen har nok et navn, men dette er nærmest en Absintbasert Old Fashioned.

Jeg valgte isbiter i stedet for vann. Det er normalt uting i cocktails, men her skinner isbitene – Den første supen har Absintens fulle 55%-fraspark, før det gradvis ebber ut i takt med at isbitene tiner.
Smaksmessig minner dette om Kongen av Danmark-dropsene jeg fikk hos mormor når jeg var liten.

Mormor ville vært omtrent 100 i år. Selv om hun levde sitt liv til endes og døde mett av dage, savner jeg henne fremdeles. Med savnet kommer også et stikk av dårlig samvittighet over at jeg var en somlekopp som brukte så lang tid på å få ting stell. Mormor fikk aldri møtt Anne Taraldsen Heldal og ungene. Det ville gledet henne så mye.

De virkelige gode oppvaskcocktailene verdsettes ikke så mye på grunn av smaken, men for kvaliteten på samtalen du har med deg selv underveis. Absint og Angostura var en storslagen oppvaskcocktail.

Legg igjen et svar

XHTML: Du kan benytte disse taggene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>