Gimlet

IMG_20150829_181618

Dagens oppvaskcocktail er Gimlet.

Gimlet er enkel cocktail, normalt mikset med like deler gin og limelemonade (Rose’s Lime). Det finnes andre varianter hvor gin-andelen er betydelig større. Jeg valgte følge bermen på denne og mikset 50/50. Noe jeg angret på i ettertid, for dette er i overkant søtt.

Gimlet fikk hederlig omtale i Raymond Chandlers hardkokte krimklassiker The Long Goodby, så i hvert fall en gang i tiden har dette vært en cocktail for tøffe karer. Men i dag skal man ikke langt ned i glasset før man innser at dette bærer rett ned gata til cocktails for mennesker som ikke liker alkohol. Gimlet fremstår i ettertid som et forvarsel om at en dag er det bare sydenturister som drikker cocktail.

Som oppvaskcocktail er det også uheldig at Gimlet i liten grad egner seg til omtrentlig frihåndsblanding, til det er marginene til søtt skvip alt for små. Den etterlater seg også en desperat lyst på mer alkohol. Men da alt annet enn en Gimlet til.

Legg igjen et svar

XHTML: Du kan benytte disse taggene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>