Fernet Branca

IMG_20150815_200818

Dagens oppvaskcocktail er Fernet Branca.

Med et førsteinntrykk som minner om gammeldags munnvann og en ettersmak av livsløpsmessig forfall og stagnasjon, har Fernet Branca lenge vært den naturlige favorittdrikken til menn med overlang, middelmådig universitetsutdannelse og fullskjegg.

Dette er da også det første jeg normalt bestiller de få gangene jeg klarer å komme meg ut på kneipe. Og det er litt av frykt for å tilsløre gjensynsgleden jeg opplever disse sjeldne øyeblikkene at jeg lenge har vegret meg mot å drikke Fernet hjemme.

Som oppvaskcocktail har Fernet Branca likevel mye for seg. Den karakteristiske smaken er så kraftfull at man strengt tatt får dosen sin allerede ved første sup, og uansett hvor omfattende opprydning du står foran er det liten sjanse for at du vil ha noe ønske om påfyll.

Selv om det er element av vemod å drikke Fernet igjen, etterlater den seg først og fremst en følelse av lettelse og undring over at man tilslutt klarte å komme seg ut til forstedene likevel.

Legg igjen et svar

XHTML: Du kan benytte disse taggene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>