Horse’s neck

IMG_20150704_194816

Det er tilbake til klassikerne med kveldens oppvaskcocktail: Horse’s neck.

Siden jeg var på en glitrende J. Mascis-konsert i går, hadde jeg egentlig tenkt droppe dette i kveld. Men så oppdaget jeg at gårsdagens utskeielser uansett hadde utløst et psoriasisutbrudd, og da ville det jo vært å gå glipp av et slags 2 for 1-tilbud om jeg hadde hoppet over kveldens cocktail.

Horse’s Neck er en enkel cocktail av brandy eller bourbon og ingefærøl. Serveres ofte med sitronskall som garnityr.

Jeg droppet garnityren, men har i stedet flottet meg med å helle oppi litt Angostura. Jeg gikk for brandy, uten at det betyr så mye denne gangen. Her er det nemlig blandevannet som er stjernen. Fentimans ingefærøl er så smakssterk at den river mer i halsen enn spriten. Det bidrar til at Fentimans på egenhånd er et hederlig alkoholfritt alternativ på byen.

Og mens lettøl er priset som brus, ligger Fentiman ofte i samme prisklasse som eksotisk flaskeøl. Det er en viktig detalj; Dyre vaner er tross alt selve bærebjelken i den kuede, vestlige middelklassemannens illusjon av å ha et selvstendig liv.

Legg igjen et svar

XHTML: Du kan benytte disse taggene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>