Svarthumle

IMG_20150626_202652

Dagens oppvaskcocktail er en Svarthumle. Svarthumle er en obskur variant av Dry Martini hvor Vermouth er byttet ut med en slant Absint.

Svarthumle ble funnet opp av Ole Svarthumle og meg selv en fuktig mandagskveld på Logen på tidlig 2000-tallet. Tror jeg. Men siden detaljene fra denne epoken er høyst vage, er det mulig jeg bare fantaserer.

Jeg husker (sic) det som en cocktail vi likte mer å snakke om enn å drikke. Derfor var det med en viss forfjamselse jeg i dag kunne konstatere at dette smakte sensasjonelt mye bedre enn forventet.

Jeg gikk for 1:10 blandingsforhold Absint/Gin. Ginflaska ble hentet fra fryseboksen.

Som sin navnebror er også denne cocktailen en potensiell hissigpropp. Det var så vidt jeg klarte sette en rundstykkedeig etterpå. Jeg antar dette også er en cocktail som passer bedre enkeltvis og for seg selv, og ikke som del av en helaftensrekke av masse annet.

At Svarthumle først i ettertid står frem som et høydepunkt av en cocktail, gjør den til enda mer passende relikvie over en livsfase som føltes som en nedgående spiral mens det pågikk, men som likevel ebbet ut i noe som utvilsomt kan kalles en happy ending.

Så med en advarsel på etiketten om at en tekopp og gullrekka nok er å foretrekke i det lange løp fremfor både cocktailen Svarthumle og livsstilen den oppstod innenfor, kan vi konkludere med at her har vi en nærmest optimal oppvaskcocktail.

Legg igjen et svar

XHTML: Du kan benytte disse taggene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>