Gin & Tonic

IMG_20150620_205528

Dagens oppvaskcocktail er Gin & Tonic.

I utgangspunktet skulle man tro dette er en vinner: Det er en enkel, kjapp drink, den har et storartet anekdotisk bakteppe (malaria, kolonitid osv) og den befinner seg helt riktig plassert i søt/bitter-smaksspekteret til at den kan passere i et hjem som har ambisjoner om å være møblert.

Problemet er at en oppvaskcocktail skal også bedømmes ut fra eskapismen den bringer med seg, og her svikter Gin & Tonic fullstendig.

Mens Old Fashioned er Don Draper som henger i en røykfullt New York-bule på tidlig 60-tall, er Gin & Tonic et klessetryne med genser hengende over skuldrene.

Gin & Tonic er fyren som alltid står foran deg i barkøen på den mentale kollapsen av et utested som i fravær av innfødt dømmekraft er blitt det mest populære i den dølle hjembyen din og han skal ha «5 GT TIL GUTTA OG EN MOJIITO TIL DAMA». Da står du der og ønsker du egentlig var hjemme. Så kunne du tatt oppvasken og etterpå lest en bok.

Denne oppvaskcocktailen var mer deprimerende enn oppvasken.

Legg igjen et svar

XHTML: Du kan benytte disse taggene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>