Eau de Vie

IMG_20150612_211021

Som del av en slags «Wax on, wax off»-tilnærming til cocktails, er dagens oppvaskcocktail et glass Eau de Vie. Det er denne brandyen de mer grinete bedreviterne i seksti+-segmentet gjerne peker på som den autentiske brunspriten i en pjolter.

Nå er jo ikke pjolter den helt store cocktailen, og om Eau de Vie på egen hånd er det heller ikke annet å si enn at den verken er livets vann eller «Superieur» (som det står på flaska).

Men når dessertgenerasjonen etterhvert begynner å klage over at de ikke får den eldrebehandling de fortjener, kan vi minne dem på at mens bestemor måtte spise barkebrød under krigen, så slapp de unna med amatørjazz og Eau de Vie på 60-tallet, mao (sic): «Betal skatten og hold kjeft, din bortskjemte pensjonist».

Jeg kommer til å være ganske lei brandy når denne flaska er tom. Sånn sett er dette det perfekte brennevinet for en småbarnspappa: Det skal ikke mange dråpene til før man tenker at dette er så stusselig at til gullrekka får det holde med en kopp te.

Legg igjen et svar

XHTML: Du kan benytte disse taggene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>