Torskemiddag nr. 23

CameraZOOM-20111008181604

Kokt torsk, kokte poteter, gullrøtter og brokkoli. Smeltet smør. Persille.

Planen var å gjøre et hederlig forsøk på å få standardtorskmiddagen til å bli relativt smakfull. Det endte i stedet med et mageplask.

Nok en gang satset jeg på at hollandaise skulle løfte dette opp til noe som ligner et velsmakende måltid. Men underveis i matlagingen fikk jeg i stedet en lekse i hvor lunefull denne sausen kan være og hele greia skilte seg. Uklart hvor det gikk galt: kanskje for mye varme eller kanskje kom det for mye smør i sausen for fort. Uansett står jeg der og rører fornøyd i en tykk og fin saus før sausen plutselig og uten forvarsel forandrer fullstendig karakter i løpet av sekunder og blir tynn og uten motstand for vispen før den skiller seg helt. Fattig trøst at det fremdeles var smeltet smør igjen.

For å gjøre ting enda verre var jeg så fokusert på sausen at jeg glemte å følge med på fisken som ble overkokt og dermed fikk en heller tørr og gummiaktig konsistens.

Grønnsakene ble heldigvis ikke overkokt denne gangen. Persillen var et friskt innslag, men som forrige gang var det rikelig med smeltet smør som reddet stumpene.

Et trist måltid. Som om overkokt torsk på en lørdag ikke er gamlis nok småspiste jeg gullvaffel under oppvasken. Kveldens høydepunkt blir en Monolit under Sjukehuset i Aidensfield.

Legg igjen et svar

XHTML: Du kan benytte disse taggene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>