Torskemiddag nr. 1

CameraZOOM-20110906171455

Stekt torsk, kokte poteter, dampet gulrøtter og brokkoli, hollandaise.

For å ha noe å se frem til hadde jeg bestemt meg for å legge lista skikkelig lavt på den første av 40 torskemiddager de neste ukene. En detalj forkludret den planen.

Istedet for å kjøpe halvferdig posesaus, bestemte vi oss for å lage hollandaisen fra bunn. Det er en kort oppskrift: stort sett eggeplomme, smør og litt sitron, likefullt notorisk vanskelig å lage. Men med nybegynnerflaks, lav varme på komfyren og tålmodighet gikk det knirkefritt. Fisken ble penslet med eggehviten som ble til overs og rullet i mel før steking. Sausen alene løftet dette måltidet ut av det halvslappe lavmålet jeg hadde tenkt å starte torskefesten med. Beste torskemiddagen jeg har smakt på lenge og det var så mye smør i sausen at jeg fremdeles er mett.

 

Legg igjen et svar

XHTML: Du kan benytte disse taggene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>