Herfra slipper ingen ut med det første

Mitt inkompetansenivå stiger for hvert år. Når det i forbindelse med utdelingen av Holbergprisen 2009 dukket opp en sjelden anledning til å fortelle ca 160 fremtredende samfunnsmedlemmer at de kommer til å bli stengt inne i et rom sammen for en kort periode var det bare å gripe mikrofonen.

6 svar på “Herfra slipper ingen ut med det første”

 1. Strålande innsats! Eg snakkar til eit publikum på 20-300 mennesker to ganger i veka og kan derfor påberope meg ei viss fagleg tyngde. Det er vanskeligare enn ein skulle tru å halde seg til manus, sjølv om det er kort og enkelt, den minste nøling kan føre til usamanhengande babbel og rør. Særleg på framande språk. Well done indeed!

  Dog, og dette er ikkje eit retorisk spørsmål: er «goes on» god engelsk?

 2. Bent Sigmund Olsen

  eh, «goes on» blir brukt to ganger etter hverandre så det er jo ikke spesielt elegant. Litt uklart hvor god engelsk uttrykket er egentlig, men i utgangspunktet tror jeg kanskje den første bruken er feil/dårlig. Når man snakker om hvor lenge noe pågår, så er det kanskje «lasts» eller noe slikt å foretrekke, der er nok «goes on» en norvegisme. Men den siste bruken, i betydningen pågår/skjer tror jeg det er ok med «goes on».

  Men i denne saken er jeg på tynn is. Det er også typisk at det er de hverdagslige språklige uttrykkene man sliter med på engelsk. Ofte skjedd at jeg har snakket i telefonen med en eller annen på flytende engelsk, for så å begynne å vrøvle helt på slutten ute av stand til å finne riktige uttrykk å bruke for å få avsluttet samtalen.

 3. Gratla Bent! Jeg minnes med gru dine høytlesninger i engelsktimene på Kringsjå.. Dette var av en annen klasse ja.

  Gratulerer videre med samboerstatus. Fyllingsdalen ja, for oss kraftig tilbakelente og for godt etablerte er det deilig å se den siste standhaftige bysoldat gi etter for presset.

  Velkommen i klubben og dette blir nok bra!

Legg igjen et svar

XHTML: Du kan benytte disse taggene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>