Ny sykkel!!

Den nye sykkelen

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!! Ny sykkel er i boks!!!!! De hyggelige folkene på Sykkelbutikken synes nok litt synd på meg pga min n00btabbe som både spolerte garantien og  førte til at den gamle sykkelen måtte totalvrakes så de ga meg et svinebra tilbud på ny sykkel. Denne gangen med ramme i størrelse XL dermed skal det litt mer til før jeg skrur setehøyden opp godt over maksmerket…Nå er det avgårde igjen så fort pedalene er flyttet fra den gamle til den nye sykkelen.

I seg selv er pedalbytte en krevende oppgave som tidligere har endt med raserianfall og skiftenøkkelhamring på asfalt. Denne gangen sjekket jeg med fagekspertisen i sykkelbutikken og hvis jeg forstod det riktig så må man skru mot normal tråkkeretning for å få løs pedalene. Dette betyr også at det er motsatt skruretning på høyre og venstre pedal (det er venstre pedal som er gjenget motsatt av normen). Eller for å si det på annen måte: Høyrepedal skrus mot klokken, og venstre med klokken. For å få dem av altså.

4 svar på “Ny sykkel!!”

 1. 1. Gratulerer.
  2. Misunnelig.
  3. Fine farger.
  4. Kontragjengede skrueforbindelser kalles links og er årsak til gråt og tenners gnissel også hos erfarne mekanikere når man en ikke altfor sjelden gang skrur til noe knaker for deretter å oppdage at man har skrudd feil vei og a) strammet så hardt at man har ødelagt noe, b) aldri kommer til å få det løs og c) har flådd skinnet at knokene.
  5. Jeg har også begynt å sikle på ny, lettere, raskere sykkel. Jeg må bare komme under 40 min til toppen først.

 2. Bent Sigmund Olsen

  Takk for det! Veldig fornøyd så langt. Har riktignok en liten innvending. Modellnavnet er Commencal Normal Disc. Greit nok. Men av en eller annen grunn står det «Normal» med stor skrift på stanga og det skjønner jeg ikke vitsen med. Det er ikke akkurat noe man trenger å reklamere for med store bokstaver, såfremt man ikke har definert sykkelens primære målgruppe som mennesker med tvangsaktige fobier for alt som avviker fra normalen. For eksempel slik som de irriterende frp-gladkristne menneskene man av og til kan møte på sørlandet: «Det er å være streit og kristen som er radikalt…»

  Slike mennesker kjører bil uansett så akkurat den detaljen er helt meningsløs.

Legg igjen et svar

XHTML: Du kan benytte disse taggene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>