En blir for slapt og to er en for mye

stigningsfordeling_rundemannen

Man skal ikke klage over været i Bergen denne våren, men siste ukene har vært merkbart kjølige og med noen tendenser til ruskevær. Tidligere i mai feilvurderte jeg været fullstendig og tråkket Munkebotn-Rundemannen i kortbukse og enda verre: med korte hansker. Nedturen fra Rundemannen var så kald at jeg nesten stoppet for å spørre et par turgåere som hadde stoppet for en pause om jeg kunne holde rundt kaffikoppen deres i et par minutter for å varme fingrene. Etter det har jeg kun brukt lange sykkelhanskene som dekker hele hånden. Et par uker senere la jeg igjen sykkeljakken og etter den turen var jeg slått ut av forkjølelse i en ukes tid. Selv på denne tiden av året er det med andre ord en fordel å kle seg rikelig. Det er kanskje i overkant men jeg har til og med forsvarets hals liggende i baklomma på sykkellommen. Selv midt i juni kan det være kjølig nedover og da varmer den halsen godt.

Jeg skulle egentlig pyntet denne posten med to grafer. Men Garmins treningsprogram fungerer ikke helt optimalt i Vista (Ubuntu kan jeg bare glemme) og klarer ikke å laste opp gps-loggen skikkelig. Det gjør underlig nok Motionbased.com, Garmins nettjeneste. Men der er ikke grafene spesielt spennende. Kanskje med et unntak av kakediagrammet over som viser forholdet mellom stigning, nedtur og flatmark opp til Rundemannen (fra Kong Oscars gt.).

Uansett, mandag og tirsdag syklet jeg opp til Rundemannen. Samme turen, samme værforhold, samme maten i forkant og samme pause mellom mat og sykling. Alt var med andre ord helt likt. Mandag brukte jeg 49:10 på turen opp til toppen. Dagen etter klokket jeg inn på 44:41, en forskjell på nesten 4 og et halv minutt. Den eneste forskjellen mellom de to dagene var at på sistnevnte tur hadde jeg annen syklist liggende bak meg fra Skansemyren og hele veien opp til den siste, lange bakken før Brushytten (hvor han endelig ga opp).

Legg igjen et svar

XHTML: Du kan benytte disse taggene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>