Oppførselskontroll

Med Blå Kors liggende rett ved siden av er Korskirkeallmenningen blitt et av de faste tilholdstedene for en del av byens alkoholikere. De oppholder seg blant annet på benkene helt inne ved veggen til Korskirken. Dette kan medføre underlige kulturkollisjoner om sommeren når utenlandske turister tror at dette er et egnet sted for en liten bycamping, bare for å bli oversvømmet av alkoholikere før de rekker å pakke ut nisten sin.

I tillegg står det ofte en mindre gruppe på skrå over gaten. Sparebanken Vest har en filial i dette krysset og for å forhindre at den romslige vinduskarmen blir brukt som benk har de installert en jernstang med tagger langs kanten:

IMG_1186

En lignende løsning finner man utenfor Aetat i Vaskerelven. Her er det skatere som er uønsket. Mellom fortauet og selve bygningen er det et flislagt område som egner seg veldig bra til å skate på. Inntil i fjor var det ofte en liten gjeng som holdt på med triksene sine her. Men de forsvant etter at huseier en dag la på en serie med metallbeslag på murkanten:

IMG_1191

Ett svar på “Oppførselskontroll”

Legg igjen et svar

XHTML: Du kan benytte disse taggene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>