Dhalgren

to wound the autumnal city.
So howled out for the world to give him a name.
The in-dark answered with wind.

Det ble bare lest en roman denne sommeren: Samuel R. Delanys lett obskure 70-talls scifi Dhalgren. Handlingen er en blanding av The Omega Man og The Warriors og foregår i den fiktive byen Bellona etter at byen har brutt totalt sammen. Hovedpersonen, Kid, kommer haikende inn i byen og slår seg opp som beryktet gjengleder og respektert poet. Lange utlegninger om poesi etterfølges av raid mot etterlatte supermarkeder. Alt med et datert, surrealistisk ferniss av hippieromantikk. Et naturlig valg hvis du kun skal lese en post-apokalyptisk scifi i år:

All you know I know: careening astronauts and bank clerks glancing at the clock before lunch; actresses cowling at light-ringed mirrors and freight elevator operators grinding a thumbful of grease on a steel handle; student riots; know that dark women in bodegas shook their heads last week because in six months prices have risen outlandishly, how coffe tastes after you held it in your mouth, cold, a whole minute.

Ett svar på “Dhalgren”

Legg igjen et svar

XHTML: Du kan benytte disse taggene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>