Tarlebø (370 m.o.h)

IMG_0643

I serien med tester av bergenske bakker er øyeblikket inne for veien opp til Tarlebø. Tarlebø er vannet man passerer ned fra Rundemannen på vei mot Svartediket. For alle andre enn de mest iherdige turgåere er Tarlebø mest kjent fra Giardia-skandalen for et par år tilbake. De som fikk drikkevannet herfra (de som er bosatt i sentrum 50 m.o.h) unngikk hele problemet siden kun Svartediket var infisert.

Fra Bystasjonen var det 7 km opp til Tarlebø. Det tok ca 40 min, bakkene ble syklet i et rolig tempo på de laveste girene. Med beliggenhet 370 meter over havet ligger Tarlebø mer enn 60 meter høyere enn Fløyen. Mens veien opp til Fløyen er noe varierende og med flatere partier går det her nesten rett opp. Det er ikke avskrekkende bratt i starten og selv lenge etter halveis er man nesten skuffet over at det ikke er mer motbør. Noe overraskende virker bakkene brattere når man gå dem enn på sykkel. Men siste stykket er en skikkelig drøy affære med meget bratte stigninger. I den løse grusen er det tidsvis lett å miste grepet på framhjulet.

Det er to store fordeler med disse bakkene. For det første er det ikke så mange andre syklister her. Dette gjør nok også at det er litt mer avslappende siden man slipper det lett dustete konkurranseelementet. At et par joggere passerer får man heller se gjennom fingrene med. For det andre ligger veien i skyggen av Blåmannen, selv en ettermiddag hvor solen steiker over alt ellers er det svalt å sykle mellom den tette vegetasjonen langs veien. Et fint supplement til Føyen.

tarlebo

2 svar på “Tarlebø (370 m.o.h)”

Legg igjen et svar

XHTML: Du kan benytte disse taggene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>