error 17error 17

Originally uploaded by Pip.


Slik kommer helgen til å se ut for min del. Et par kjappe googlesøk viser at jeg også har meg selv å takke; ser ut som Linux-partisjonen med Ubuntu har tråkka til med et eget oppsatt program de neste dagene. Dermed funker heller ikke de vanlige system recovery-cd’ene.

Ubuntueksperimentet kan så langt oppsummeres:

Ubuntu vs. Windows XP 1-2,
1 -0: Utrolig enkel og lettfattelig installasjon rett fra LiveCD, stort pluss for at Ubuntu kan kjøres rett fra CD.
1-1 : Trådløst bredbånd funker. Nesten. Riktige drivere er preinstallert, finner også nettverkene og logger seg på. Men ingenting skjer i nettleser. Allerede her slutter jeg å bruke Ubuntu i det daglige, men tenker at kanskje kommer en oppdatering hvor dette er fikset.
1-2: Ut av det blå krasjer pc’en. Oppstarten kommer aldri skikkelig igang pga. Grub error 17-problemet.

Løpet er ikke kjørt ennå, men har allerede tørket støv av planene om å skaffe meg ny laptop. VISTA melder seg med andre ord på i kampen og er kanskje hårfin favoritt akkurat nå.

Men her kan ting skje. Så det gjelder å følge med.

Oppdatert:
Etter et par mislykkede forsøk på å kjøre System Recovery cd’en, testet jeg istedet ut en XP-installasjons cd. Heller ikke denne fungerte, men når pc’en ble restartet kom det istedet opp en advarsel om kritisk feil på harddisk og så, hold deg fast!, startet alt på helt normal vis igjen. En løsning kan altså være å slutte å slå av datamaskinen. Prøvde også å kjøre LiveCDen med Ubuntu men heller ikke det virket. Google er blitt flittig brukt til å finne en løsning, uten helt gode svar ennå. Til og med tatt i bruk Flickrsupport.

Vista har uansett satt seg tilbake på benken etter iherdig oppvarming. På Linux-benken har Feisty Fawn tatt av seg treningsbuksene og jogger lett langs sidelinjen. Men etter det uventede og mystiske comebacket har Windows XP dette halvveis i lomma nå.

Slutt: Krasjen skyldes trolig hardwarefeil. Så lenge jeg ikke re-starter pcen men kun setter den i ventemodus går alt fint. Kommer sikkert til å bytte ut harddisken etterhvert. Siden det blir mye rimeligere (ca 400 spenn) enn å kjøpe ny laptop (ca 8000) blir det kanskje rom for en ny sykkel i løpet av sommeren istedet.

På overtid:
Etter over en uke uten å slå av pcen (kun sette den i ventemodus) var det ikke lenger noen vei utenom. Et par oppdateringer fremtvang en re-start og hva skjedde?

Overhodet ingenting. Dvs. ingenting som ikke skulle skje. Alt gikk normalt. Gruben harvet ivei som den aldri hadde gjort noen annet. Så hva kan vi lære av det? Vel, det er med dataproblemer som med problemer på alle andre områder i livet:

Hvis alt annet svikter; lat som ingenting en ukes tid og så er alt ok igjen.

3 svar på “error 17”

Legg igjen et svar

XHTML: Du kan benytte disse taggene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>